Next DC Data Centre

Solar Shading|Louvres Commercial Spur®|Zest®

The NEXT Data Centre designed by Sydney’s Greenbox architects incorporates over 2000 sqm of office and 3000sqm of raised floor space. Arcadia was engaged by Construction firm Metrowest to provide Solar Shading and Louvre screens.

Arcadia worked with the designers at early stages to reduce the overall costs of the Solar shading system to the office facade. Through modelling, Arcadia provided an alternative solution which would reduce costs, reduce heat loadings and increase the solar shading performance. The Zest® sunshades were manufactured in modular system and connected to integrated cleat support system within the window facade.

Arcadia also provided complete supply & installation of over 1300sqm of Louvres for both screening and rain defence purposes. Arcadias continuous look single stage Spur® louvre system was used on this project. The continuous appearance is achieved by vertical support structure and rails integrated behind the louvre system to provide an uninterrupted appearance.

Back to search results